Βραβείο Grammy Συνολικής Προσφοράς σε Queen και Tina Turner

Βραβείο Grammy Συνολικής Προσφοράς σε Queen και Tina Turner

Neil Diamond, Emmylou Harris, Hal Blaine, Louis Jordan και Meters είναι επίσης ανάμεσα στους τιμώμενους με το Βραβείο Grammy Lifetime Achievement, της Recording Academy.

O οργανισμός πίσω από τα Grammys, η Recording Academy, ανακοίνωσε τα τιμώμενα πρόσωπα για τα βραβεία Special Merit 2018, που περιλαμβάνουν τα βραβεία  Lifetime Achievement Award,  Trustees Award και Technical GRAMMY Award.
Οι Queen, η Tina Turner, ο Neil Diamond, η Emmylou Harris, ο Louis Jordan, οι Meters και ο ντράμερ των Wrecking Crew, Hal Blaine, είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα λάβουν το βραβείο Grammy Συνολικής Προσφοράς, από τον οργανισμό Recording Academy το 2018.
Τις φετινές τιμητικές εκδηλώσεις θα γιορτάσουν σε μια τελετή και συναυλία παράλληλα, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Recording Academy, Neil Portnow σε δηλώσεις του είπε:
«Οι παραλήπτες των φετινών βραβείων “Special Merit Awards” είναι μια ομάδα ποικίλων δημιουργών, με κύρος και επιρροή, που έχουν δημιουργήσει ή συνέβαλαν σε μερικές από τις πιο ξεχωριστές ηχογραφήσεις στην ιστορία της μουσικής. Αυτές οι εξαιρετικά εμπνευσμένες φιγούρες τιμώνται ως θρυλικοί καλλιτέχνες, δημιουργικοί αρχιτέκτονες και τεχνικοί οραματιστές. Τα έξοχα επιτεύγματά τους και το πάθος τους για την τέχνη τους , έχουν δημιουργήσει μια διαχρονική κληρονομιά.»
Η Recording Academy ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραδώσει το βραβείο Trustees” (Βραβείο Θεματοφύλακα) στον συνθέτη John Williams, στον Record Executive Seymour Stein και στον promoter συναυλιών Bill Graham.
Παράλληλα, ο εφευρέτης Richard Factor και ο μηχανικός Tony Agnello – οι οποίοι βοήθησαν στην κατασκευή της εταιρείας Audio Equipment Eventide – θα λάβουν το ειδικό Τεχνικό Βραβείο Grammy (Technical GRAMMY Award).

Τέλος η Recording Academy θα φιλοξενήσει το 60α Βραβεία Grammy στις 28 Ιανουαρίου, στο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη.
Μέχρι τώρα στο line up της βραδιάς έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Lady Gaga, Pink, Childish Gambino και Little Big Town.

Πηγή: grammy.com, Rolling Stone Magazine